Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Cs manté el torcebraç per desfer l’acord de la Mesa que permet el vot telemàtic de Lluís Puig

Carrizosa insisteix que el diputat de Junts "és un pròfug de la justícia" i que el reglament no contempla el vot telemàtic en el seu cas

|

- Publicitat -

El grup parlamentari de Cs no pot deixar estar l’ànsia de reprimir l’independentisme. La formació pràcticament extingida ha presentat un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per demanar la nul·litat de l’acord de la Mesa en què s’habilitava el vot telemàtic del diputat de Junts Lluís Puig.

El partit liberal al·lega que l’acord “vulnera el dret fonamental dels ciutadans a accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics, plasmat en l’article 23.1 de la Constitució Espanyola”, tal com ha exposat el president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, en una nota de premsa. “El Reglament del Parlament és clar i només contempla el vot telemàtic en dos supòsits: la baixa per maternitat o paternitat i l’hospitalització, malaltia greu o incapacitat prolongada”, ha explicat Carrizosa.

Publicitat

Per al líder de Cs, “el senyor Puig Gordi no es troba en cap de les causes taxades reglamentàriament”. “Ell és un pròfug de la justícia que rebutja tant el compliment voluntari del seu deure de col·laborar amb la Justícia com el seu lliurament voluntari”, ha afegit Carrizosa.

El partit liberal demana al Tribunal Constitucional “declarar que s’ha vulnerat el dret dels diputats del grup parlamentari Ciutadans en el Parlament de Catalunya a exercir les funcions representatives amb els requisits que assenyalen les lleis, així com declarar la nul·litat de l’acord de la Mesa pels quals s’admet a tràmit el vot telemàtic de Puig” i les mesures cautelars necessàries per a assegurar l’empara.

Et pot interessar  Ciudadanos, de fracàs en fracàs fins a la seva liquidació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut