Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Cs inicia una campanya de retirada de símbols independentistes del carrer

Al més pur estil Manuel Fraga: "La calle es mía"

|

- Publicitat -

El diputat i secretari de Acción Institucional de Cs, Joan García, ha anunciat l’inici d’una campanya de retirada de simbologia independentista dels carrers i espais públics de Catalunya, en considerar que es tracta d’elements partidistes: “Els veïns tenen dret a un espai públic lliure d’ingerències polítiques “.

Coincidint amb l’inici d’aquesta campanya, càrrecs electes de Cs, afiliats i militants han retirat llaços grocs de la via a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), esgrimint la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que insta a garantir la neutralitat dels espais públics, ha informat el partit en un comunicat.

Publicitat

“Defensar la neutralitat política dels espais públics és la millor garantia per a reconstruir la convivència trencada pel separatisme durant l’últim any”, ha assegurat García, que ha anunciat més accions d’aquest tipus en altres municipis.

Amb aquesta acció Cs vol “defensar el que alguns volen seguir trencant” i evitar que es vulneri la neutralitat de les administracions locals.

Amb la protecció del TSJC

El TSJC va ordenar la retirada d’una bandera estelada de la plaça Lluís Millet de Sant Cugat penjada pel consistori perquè suposa “la privatització de l’espai públic”, segons la sentència.

El tribunal català considera que “no es pot acceptar de cap manera que la col·locació de les banderes partidistes en edificis i llocs públics constitueixi un acte d’obligat compliment que s’imposa als alcaldes” encara que sigui una decisió d’un ple municipal adoptada amb el vot de regidors.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut