Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cs fa aigües pel fiasco de la moció de censura a Múrcia i el lideratge d’Arrimadas queda tocat de mort

|

- Publicitat -

El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha comparegut aquest divendres en roda de premsa acompanyat de la vicepresidenta, de Cs, Isabel Franco, per posar de manifest que la moció de censura del PSOE i de Cs en contra seva ha fracassat. Els populars han capgirat la situació assolint un acord amb tres dels sis diputats de Cs que malgrat que havien signat la moció de censura avui s’han integrat al govern de López Miras. Cs ha negat fins a última hora la fugida dels seus representants, i la que havia de ser presidenta de la regió gràcies a la moció de censura, Ana Martínez Vidal, ha afirmat que s’està produint un “intent de compra i de corrupció” per part d’un PP “més vell que mai”.

En roda de premsa a la seu del govern, López Miras ha agraït “el compromís i la responsabilitat” dels tres diputats de Cs “per tenir clares les prioritats”, i ha afirmat que el seu govern “seguirà com sempre” treballarà “fins l’últim minut de la legislatura”. Franco, per la seva banda, ha afirmat que ella “representa davant la ciutadania el partit que va signar l’acord de govern el maig del 2019, Ciutadans”. “Compareixo per assegurar que no existeix més pacte que aquell”, ha sentenciat.

Publicitat

En aquest sentit ha afirmat que “se sent igual de compromesa amb el seu partit que el dia en què es va signar l’acord de govern” amb el PP. “Anunciem que votarem en contra de la moció de censura perquè estem obligats a mantenir la nostra paraula”. Segons Franco, va signar la moció de censura el passat dimarts per “disciplina de partit”, però “a mi no em van elegir per entregar el govern de Múrcia a Sánchez i molt menys per trair els murcians per ambicions personals”.

Et pot interessar  Cs denuncia la Mesa del Parlament a la fiscalia del TSJC per tramitar la ILP per declarar la independència

La moció, ha dit, “és inoportuna i infundada”. López Miras ha aconseguit finalment retenir al govern la seva vicepresidenta, Isabel Franco, que serà qui –juntament amb els diputats de Cs Valle Miguélez i Francisco Álvarez- avortarà la maniobra del seu propi partit i del PSOE per aconseguir la presidència del govern autonòmic. La fugida dels tres diputats deixa sense prou suports el PSOE i Cs per fer prosperar la moció de censura. Disposen només dels 17 diputats del PSOE, 3 de Cs i compten també amb els dos de Podem. Sumen 22, però en necessiten 23.

Paral·lelament, el fiasco de la moció de censura del PSOE i Cs contra el president de la regió de Múrcia i la derivada en forma de trencament del govern i convocatòria electoral a Madrid ha portat els crítics de Cs a reclamar a la direcció que convoqui un Comitè Executiu urgent. La vicealcaldessa de Madrid i membre de l’executiva, Begoña Villacís, ha afirmat que si es confirmen les informacions de Múrcia cal convocar aquest organisme per “retre comptes”. S’han pronunciat en la mateixa direcció el vicepresident de la Junta d’Andalusia, Juan Marín, i el coordinador de Cs al País Valencià, Toni Cantó.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut