Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

Cs creu que Torrent va vulnerar el dret a la llibertat d’expressió a Roldán i presentaran un recurs al TC

|

- Publicitat -
El president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dimarts que la portaveu de Cs, Lorena Roldán, presentarà “immediatament” un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC) en considerar que se li han vulnerat els drets a la llibertat d’expressió i a la igualtat de tracte entre diputats al Parlament. La formació liberal ha traslladat aquest dimarts a la Mesa una queixa perquè el president del Parlament, Roger Torrent, va cridar a l’ordre a Roldán quan va anomenar ‘delinqüent” al president de la Generalitat, Quim Torra, durant un ple la setmana passada. Cs ha dit que no poden ser “censurades” les paraules de Roldán i ha portat la qüestió al TC després que la Mesa hagi rebutjat la queixa.
Carrizosa ha insistit que la formació vol trobar un relleu al Síndic de Greuges i ha reconegut la dificultat que hi ha per fer-se efectiu el canvi. Ha reclamat que hi hagi més “urgència” en trobar-li un substitut.

De la possibilitat que el govern espanyol cedeixi les competències de les proves MIR a la Generalitat, ha dit que els semblaria “indignant” i que afectaria a la “qualitat de la prestació sanitària”.

D’altra banda, el diputat de Cs José Maria Cano ha tornat a explicar que la formació presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos del Govern perquè “no resolen els problemes dels catalans i no són bons per a Catalunya”.

Publicitat

Cano ha detallat que amb els comptes es produiran retallades en salut, cosa que “no contribuirà en fer millor la sanitat catalana ni les llistes d’espera”. En terreny educatiu, ha alertat que no millora el SOC, la formació continuada, l’educació trilingüe, la formació en anglès pels docents o la FP.

Et pot interessar  Carrizosa acusa de "sectaris" els moviments estudiantils mentre assisteix a un debat dels espanyolistes 'S'ha Acabat' amb Vox i el PP

La formació liberal ha dit que el Govern no es planteja la racionalització de l’administració catalana i que en canvi sí que s’apugen els imposts. Pel que fa als ingressos, ha considerat que els números “no són prudents” perquè hi ha unes expectatives “massa altres” i no es té en compte, per exemple, la incidència en recaptació que pugui tenir el Brexit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut