Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cs continua fent el ridícul a Europa, acusant l’Eurocambra d’incloure “falsedats” en l’informe sobre Pegasus

|

- Publicitat -

Cs acusa el Parlament Europeu, un dels màxims òrgans de la Unió Europea, de mentir en l’informe sobre l’espionatge als polítics independentistes que assenyala directament l’Estat espanyol com a principal responsable d’aquests fets. A través d’un comunicat, el partit espanyolista ha volgut mostrar el seu clar malestar respecte de l’informe preliminar que prova la persecució espanyola a l’independentisme, acusant l’Eurocambra de “reforçar la narrativa separatista”.

El comunicat de la formació taronja exposa que, a parer seu, l’informe sobre l’ús de Pegasus inclou “falsedats i veritats a mitges”, a la vegada que pretén “reforçar la narrativa separatista”. Malgrat els indicis recollits, Cs considera que el contingut no s’ajusta a la realitat” i informa que presentarà esmenes al text: “Sembla que l’hagi redactat ERC o els independentistes catalans; si mirem la marca d’aigua potser hi apareix el nom de Diana Riba i Gener, vicepresidenta de la comissió Pegasus”, ha declarat l’eurodiputat Jordi Cañas, segons recull l’ACN.

Publicitat

Cs, que ara mateix està tastant de la seva pròpia medicina, també apunta que la part de l’informe on es tracta el cas espanyol està “esbiaixat” i manca “de rigor”: “Denota que ha comprat la narrativa separatista sobre les víctimes catalanes de l’Estat, per la qual cosa treballarem per netejar el document d’opinions”.

Des del partit, remarquen que l’objectiu passa ara per “ajustar l’informe a la realitat i que aquest respongui al propòsit inicial: que no hi hagi cap govern que utilitzi il·legalment un programa espia com aquest, però que també un govern no pugui no utilitzar-lo per perseguir criminals i delinqüents”.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut