Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Cruz i Mainat denuncien que “Eufòria” ha triomfat perquè és un plagi d’OT amb versió catalana

|

- Publicitat -

Els creadors i fundados del programa ‘Operación Triumfo’ (OT), Toni Cruz i Josep M. Mainat, han publicat a xarxes socials una carta oberta per a denunciar la victòria d’Eufòria. Així mateix, expliquen que “Operación Triunfo s’ha convertit en el vaixell insígnia de l’entreteniment audiovisual català”, perquè el programa ha estat creat i produït íntegrament a Catalunya: “Utilitzant tots els recursos tècnics i professionals de la nostra indústria audiovisual”.

Així doncs, deixen palès a la carta com el programa ha travessat fronteres, ja que OT s’ha produït a més de 70 països, els quals fan una repassada a través de la piulada, des de Romania fins a Puerto Rico o bé Canadà. Expliquen, però, que tots aquests països sempre han “respectant sempre que el format és propietat d’una productora catalana que es diu Gestmusic i respectant, sobretot, que les idees, si són d’altri, no s’hi val a copiar-les”.

Publicitat

Amb un toc d’humor han afegit: “Després de tanta repercussió internacional, si fóssim anglesos, la Queen ens ho hauria agraït donant-nos una medalla de la Real Ordre de l’Imperi Britànic, com als Beatles, i ara ens hauríeu de dir Sir Toni Cruz i Sir Josep M. Mainat”. Però lamenta que a “Catalunya no ha estat així”.

Finalment, denuncien que tant TV3 com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per evitar plagis demanen a productores que n’acreditin l’originalitat formats que presenten, o que documentin que tenen legalment els drets per a produir-los. Però afegeixen que “Aquest no ha estat el cas que ens ocupa”.

Per aquest motiu, es plantegen Denunciar a TV3, que és la cadena on vam començar a fer televisi o denunciar a la CCMA o al CAC que són organismes de la Generalitat: “I nosaltres… què hem de fer? Eh?”. I finalment, conclou “o bé denunciar a la productora del programa que s’han encegat amb l’èxit i ja s’estan creient que tot això s’ho han inventat ells? Em sembla que farem això últim… quan tornem de vacances, és clar!”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut