Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Croada de l’espanyolisme més ranci contra el ‘Bricoheros’ de Jair Domínguez i el Peyu

Després de l’assenyalament de Toni Cantó ara és l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils la que acusa el programa de TV3 d’incitar a la violència

Redacció
Redacció 07/07/2021
Les paròdies i crítiques àcides de Jair Domínguez i en Peyu a 'Bricoheros' molesten a l'espanyolisme més ranci.

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) denuncia que un esquetx del programa ‘Bricoheros’ de TV3 incita a la violència contra els agents del cos. El gag, protagonitzat per Jair Domínguez i el ‘Peyu’, ironitza sobre l’ús d’un escaire de ferro contra la Guàrdia Civil, un cos amb agents que tenen la “pell més fina”, són “delicats” i “de seguida els surten morats”. Segons l’AEGC, l’esquetx no té “gràcia independentment que el col·lectiu afectat sigui el de la Guàrdia Civil”. Per l’associació, fa anys que la “violència verbal i física ha assaltat els carrers catalans” i considera que des d’un mitjà públic s’ha de fomentar la “tolerància i el respecte”. L’AEGC afirma que creu i defensa el dret a la llibertat d’expressió però considera que s’ha d’exercir “sense agredir ningú i, per suposat, sense fomentar l’ús de la violència contra cap persona, exerceixi la professió que exerceixi”. “Amb aquest bast sentit de l’humor es perd una gran oportunitat de contribuir a millorar la convivència”, relaten.

La reacció de l’associació de guàrdies civils arriba hores després que Toni Cantó assenyalés el programa per aquest episodi acusant TV3 de ser “la televisió de l’odi”. En Peyu va fer un tuit de resposta jugant amb una altra de les perles de Cantó quan va dir que no podia fer teatre a Catalunya perquè actua en castellà. En Peyu escriu: ‘Peyu: No puedo actuar en España por hacer teatro en catalán”. I Jair Domínguez va fer dedicar també un altre tuit a Cantó: A llorar a la oficina del español”