Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Crítiques al Govern per la manca de posicionament sobre el model de fiscalitat: “Comparteixen el projecte fiscal d’Ayuso?”

|

- Publicitat -

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha avançat que el grup presentarà una proposta de resolució al debat de política general perquè el Parlament “es posicioni” sobre la necessitat de mantenir l’impost de patrimoni. “Madrid i Andalusia ja han anunciat que suprimeixen l’impost de patrimoni per seguir aprofundint en la seva voluntat de ser un paradís fiscal per als rics. Cal que el Govern es posicioni: comparteix el projecte fiscal d’Ayuso?”, ha dit. D’altra banda, ha qüestionat la posició del president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre el viatge de la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, a Israel. “Ens sorprèn que un Govern teòricament compromès amb els drets humans doni suport a un govern com el d’Israel”, ha conclòs.

Cid ha assegurat, en roda de premsa des del Parlament, que cal una “reafirmació del compromís amb la fiscalitat” a Catalunya. “Catalunya ha de triar: o justícia social i fiscalitat justa o ser l’Andorra del sud o la platja de Madrid. No volem que Catalunya adopti el model d’Ayuso”, ha afegit. També ha criticat els models de fiscalitat adoptats a les comunitats de Madrid i Andalusia i ha demanat “un terra fiscal”. “El govern de l’Estat posa en marxa un fons per donar resposta a l’atenció primària, és just que Madrid i Andalusia rebin aquest fons?”, ha sostingut.

Publicitat

Pel que fa a l’impost de successions, Cid ha assegurat que “no tindria sentit” que dos anys després de la reforma d’aquest tribut “es fes una passa enrere”. “El que no tindria sentit és que no només la reformessin, sinó que eliminessin l’impost de successions”, ha criticat.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"

Sobre el viatge de la consellera Alsina a Israel, Cid ha qüestionat el suport del president Aragonès i d’ERC i ha assegurat que “no seria raonable” obrir una ambaixada al país. “Ens semblaria un escàndol fer el mateix que fa Trump, obrir una delegació de Govern a Jerusalem. Seria motiu de dimissió immediata d’Alsina”, ha dit. Cid també ha qüestionat si Aragonès “considera Israel com a aliat i amic de Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut