Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Crítiques a la consellera Alsina per dirigir-se al cos consular en castellà

Fachín: “Quan acotes el cap un cop ja no hi ha aturador. Davant el poder, cedim”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 15/07/2021
La consellera Victòria Alsina i el conseller Jaume Giró, durant el ple del Parlament del 7 de juliol de 2021 (Horitzontal)

TV3 ha provocat un malestar contra la consellera al difondre només el tall de veu en castellà

Els membres del Govern de la Generalitat amb majoria independentista torna a decebre els seus votants. Aquest dimecres, el president Pere Aragonès i la consellera d’Acció Exterior Victòria Alsina han rebut el cos consular acreditat a Barcelona per explicar quines són les prioritats del Govern, i l’estratègia de comunicació torna a mostrar Catalunya amb una voluntat autonomista.

Després que Alsina s’hagi dirigit en castellà a l’audiència del cos consular per expressar la voluntat de crear un hub consular que “acosti els nostres governs, societats i empreses”, la rebuda a xarxes d’aquesta intervenció ha aixecat polseguera. Molts usuaris diuen que d’aquesta manera es dona una imatge de què “la llengua catalana és irrellevant i es pot relegar”, i fins i tot n’hi ha que demanen directament la dimissió d’Alsina. El tuitaire Albano-Dante Fachín tampoc ha pogut quedar-se de braços plegats, i ha etzibat que “quan acotes el cap un cop ja no hi ha aturador. El missatge és: davant el poder, cedim. Sempre. El despropòsit ho impregna tot”.