Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Crisi internacional després que Bielorússia faci desviar un avió per detenir un periodista dissident

|

- Publicitat -

Un avió de Ryanair que volava d’Atenes a la capital de Lituània, Vílnius, ha estat desviat a Bielorrúsia. La raó és que dins l’aparell, que transportava 120 passatgers, hi volava Roman Protasevich, un periodista bielorus dissident, que hauria estat detingut.  Protasevich, cofundador de la plataforma Telegram Nexta i que va fer un seguiment informatiu de les protestes a Bielorússia després de la reelecció del president Aleksandr Lukaixenko l’agost del 2020, va fugir fa uns mesos de Bielorússia i vivia refugiat a Lituània.

Un assessor de la líder de l’oposició bielorussa Svetlana Tikhanóvskaia, ha alertat del desviament de l’avió de Ryanair i de la detenció de Protasevich en territori bielorús.

Publicitat

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha considerat que el fet d'”absolutament inacceptable”. El Ministeri de l’Interior Bielorús ha confirmat la detenció del periodista, que va fugir de Bielorússia, com Tikhanóvskaya, i actualment viu a Lituània. Precisament, la líder de l’oposició a l’exili ha condemnat l’arrest dient que “és absolutament evident que es tracta d’una operació dels serveis especials per segrestar un avió per detenir a l’activista i periodista Roman Protasevich”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut