Dijous, 26 de maig de 2022 - Edició 1400
La República

Crida de Puigdemont i Jordi Solé perquè Portugal tingui en compte els reclams catalans durant la presidència de la UE

Solé ha advertit en el seu discurs que la situació a Espanya és “insostenible i contradiu els valors de la Unió Europea”.

Agències 20/01/2021
EP plenary session.- Presentation of the programme of activities of the Portuguese Presidency

Junts i Esquerra Republicana demanen a Portugal que tingui en compte l’afer català durant la seva presidència de la Unió Europea. Al debat al Parlament Europeu on s’ha presentat el programa de la presidència portuguesa, l’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha reclamat al primer ministre portuguès, António Costa, que treballi perquè “la pandèmia no faci que els drets humans i fonamentals desapareguin”. L’eurodiputat d’ERC, Jordi Solé, ha instat Costa a impulsar el diàleg entre Catalunya i Espanya. Al seu torn, l’eurodiputada del PP, Dolors Montserrat ha retret al líder de Junts haver-se “fugat” de la justícia espanyola.

“No vingui aquí a explicar mentides”, ha dit Montserrat després de la intervenció de Puigdemont en què ha denunciat l’existència de “presos polítics” i “repressió” a l’estat espanyol.

Solé també ha advertit en el seu discurs que la situació a Espanya és “insostenible i contradiu els valors de la Unió Europea”.