Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cremen 40 metres del guarnit del carrer Llibertat de les festes de Gràcia

|

- Publicitat -

Un incendi ha afectat aquesta matinada 40 metres de guarnit del carrer Llibertat elaborat per les festes de Gràcia així com uns baixos, un local i un primer pis amb un habitatge on viuen cinc persones que han hagut de ser desallotjades. La Guàrdia Urbana ha rebut l’avís a les 4.24 hores i hi ha anat amb cinc dotacions. No hi ha hagut ferits ni cap traslladat a centres hospitalaris. La Guàrdia Urbana ha obert diligències per investigar si el foc ha estat intencionat, tal i com apunten algunes persones a les xarxes socials. Els Mossos d’Esquadra també investiguen els fets.

AMPLIACIÓ.- El regidor del districte barceloní de Gràcia, Eloi Badia, ha destacat aquest dimarts que els Mossos d’Esquadra investiguen l’incendi del guarnit del carrer Llibertat per la Festa Major de Gràcia “amb la hipòtesi que podria haver estat provocat”. “Es tracta d’un fet aïllat que no havia passat mai”, ha destacat en declaracions als mitjans el regidor, que ha lamentat que s’hagi produït aquest incendi, que ha començat sobre les 4.30 hores i ha fet malbé part del guarnit -inspirat en l’Atlàntida- i ha afectat un pis i un local.

Publicitat

Preguntat per si la Festa Major de Gràcia requereix més seguretat, Badia ha subratllat que és molt segura: “Això és una situació que s’ha produït molt tard, quan la festa ja s’ha acabat, per la qual cosa no estem parlant d’una situació d’inseguretat a la Festa Major”. Ha assenyalat que probablement es tracti d’un acte vandàlic, i que és difícil actuar davant d’això. Segons ell, el que hem de fer és pedagogia, corresponsabilitzar la ciutadania, perquè això no aporta res, sinó que destrueix l’esforç i les il·lusions” dels veïns, que han estat mesos creant el guarnit.

Et pot interessar  Les estudiants ocupen el centre de Barcelona per reivindicar el feminisme i la seva llibertat

Badia ha explicat que l’Ajuntament ha estat en contacte amb les cinc persones que han hagut de ser evacuades per si necessitaven un recurs d’allotjament municipal on passar la nit, però no ha calgut perquè han comptat amb la col·laboració dels veïns, ha detallat.

Fundació Festa Major de Gràcia

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha coincidit a assenyalar que “hi ha indicis que podria ser provocat” i ha demanat esperar que acabi la investigació dels Mossos per valorar l’incendi.

“No ens entra al cap que puguin passar coses com aquesta en una Festa Major familiar i cívica”, ha lamentat, i ha ressaltat que es tracta d’un incident aïllat però que això no resta gravetat a l’assumpte, no només perquè s’ha destruït part del guarnit, sinó perquè s’ha posat en risc la vida dels veïns, ha dit després també en declaracions als mitjans.

Sobre si la Festa Major requereix més presència policial, creu que podria disposar de “20, 30 o 40 agents més i que això hauria passat” i, preguntada pel fet que un grup de persones arrenqués elements del guarnit de la plaça del Nord en considerar-los racistes, ha dit que aquest incident és d’una altra magnitud, perquè ha posat la vida de persones en risc.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut