Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Costa s’emprenya amb el Govern per no criticar la “invasió de competències” del Gobierno: “Els hem de riure les gràcies”

L’exvicepresident del Parlament ho compara amb la lluita al Quebec, que es revoltava “cada cop que el govern canadenc envaïa les seves competències”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 11/08/2021
L'exvicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en roda de premsa el pasat mes d'octubre.

L’exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, ha retret al Govern actual que “rigui les gràcies” al Gobierno cada cop que s’empassen una nova promesa falsa de l’executiu espanyol, i que aquest els roba competències. La darrera més flagrant, la de les competències en la matèria de l’ampliació de l’aeroport, fet que el Govern ni tan sols va reclamar encara que en altres ocasions la gestió espanyola hagi estat un desastre.

En aquest sentit, Costa compara aquest fet amb el Quebec, on no hi havia dèficit fiscal, assegurant que “es revoltava cada volta que el govern canadenc feia servir el talonari de les inversions per envair les seves competències”.

“Aquí es veu que a canvi que ens tornin els nostres diners els hem de riure les gràcies”, ha etzibat l’exvicepresident en una piulada, on denuncia que ni tan sols hi ha autonomia: “No hi ha autonomia ni dignitat”.