Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Costa desemmascara les veritables intencions de Zapatero amb el discurs a favor dels indults

L’exvicepresident del Parlament assegura que la motivació de l’expresident espanyol és acabar amb l’independentisme

Agències 28/05/2021
Primer pla de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, el 12 de febrer del 2020 a Barcelona. (Horitzontal)

L’exvicepresident de la Cambra Catalana i lletrat a Santa Coloma de Gramenet, Josep Costa, ha fet una interessant reflexió sobre el curiós discurs de José Luis Rodriguez Zapatero a favor dels indults dels presos polítics.

En concret, Costa remarca el punt on Zapatero diu que els indults “poden ajudar de manera significativa a què l’independentisme perdi força”. “No s’ha comentat prou l’argument que ha fet servir Zapatero”, ha comentat en una piulada, assegurant que darrere les bones intencions, hi ha una clara estratègia per sotmetre l’independentisme a la seva desaparició. “No tinc cap dubte que aquesta és la motivació que hi ha darrere…”, ha etzibat Costa.

L’expresident del Gobierno va dir que la concessió dels indults és una decisió “política”, i per tant no correspon a l’àmbit de competència del Tribunal Suprem. En una entrista a Canal Sur, Zapatero va afirmar que el govern espanyol i el PSOE defensen la seva “convicció” sobre la necessitat “d’acostar postures i dialogar” perquè “mai més tornem a veure el que es va produir l’octubre del 2017 amb un govern del PP”.