Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cospedal va acceptar la proposta de Villarejo per una segona Operació Catalunya

|

- Publicitat -

Han aparegut noves informacions rellevants sobre l’excomissari José Manuel Villarejo relacionades amb Catalunya. Segons ha avançat Rac 1 aquest dimecres, l’excomissari va oferir al govern del PP informació de suposats comptes de milers de catalans a Andorra, per tirar endavant una segona operació Catalunya i aturar el referèndum del 2017. La Vanguardia ha tingut accés a uns àudios del sumari de l’operació Kitchen on Villarejo demana al marit de l’exministra de Defensa del Gobierno Maria Dolores de Cospedal, que li faci arribar les dades per aconseguir aturar l’independentisme.

Als àudios, de mesos abans del referèndum de l’1-O, Villarejo assegura a Enrique López del Hierro, el marit de Cospedal, que tenen “informació molt important del que és la creació política de Catalunya”, i també de “tota la pasta que ha mogut Catalunya a part dels Pujol”. L’excomissari també afegeix que té la possibilitat d’accés documental i gent que declararà sobre aquests diners, amb l’objectiu d’afectar els Pujol i Convergència. Aquesta línia d’investigació, segons Villarejo “trinxa tots els independentistes amb 4.000 comptes d’empresaris catalans”.

Publicitat

A partir d’aquí, López del Hierro es compromet a traslladar la informació a la seva dona, però Villarejo també volia una cosa a canvi: que la justícia “tanqués totes les causes obertes contra clients seus vinculats a bancs d’Andorra”.

 

Et pot interessar  El govern d’Andorra exigirà saber català als ‘youtubers’ i ‘streamers’ espanyols per a renovar la residència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut