Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Cospedal va acceptar la proposta de Villarejo per una segona Operació Catalunya

L’exministra de Defensa del PP va entrar als tripijocs de Villarejo per aconseguir informació de comptes catalans Andorra

Redacció
Redacció 07/10/2020
Imatge conjunta de María Dolores de Cospedal i Mariano Rajoy / PP

Han aparegut noves informacions rellevants sobre l’excomissari José Manuel Villarejo relacionades amb Catalunya. Segons ha avançat Rac 1 aquest dimecres, l’excomissari va oferir al govern del PP informació de suposats comptes de milers de catalans a Andorra, per tirar endavant una segona operació Catalunya i aturar el referèndum del 2017. La Vanguardia ha tingut accés a uns àudios del sumari de l’operació Kitchen on Villarejo demana al marit de l’exministra de Defensa del Gobierno Maria Dolores de Cospedal, que li faci arribar les dades per aconseguir aturar l’independentisme.

Als àudios, de mesos abans del referèndum de l’1-O, Villarejo assegura a Enrique López del Hierro, el marit de Cospedal, que tenen “informació molt important del que és la creació política de Catalunya”, i també de “tota la pasta que ha mogut Catalunya a part dels Pujol”. L’excomissari també afegeix que té la possibilitat d’accés documental i gent que declararà sobre aquests diners, amb l’objectiu d’afectar els Pujol i Convergència. Aquesta línia d’investigació, segons Villarejo “trinxa tots els independentistes amb 4.000 comptes d’empresaris catalans”.

A partir d’aquí, López del Hierro es compromet a traslladar la informació a la seva dona, però Villarejo també volia una cosa a canvi: que la justícia “tanqués totes les causes obertes contra clients seus vinculats a bancs d’Andorra”.