Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cospedal i Fernández Díaz investigats per l’operació Catalunya

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació contra l’exministre Jorge Fernández Díaz; l’exsecretari d’Estat d’Interior, Francisco Martínez; l’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i l’excomissari José Manuel Villarejo. Tot ells acusats de delictes d’organització criminal, prevaricació, malversació i revelació de secrets a l’Operació Catalunya. Tot i això, el fiscal ha enviat la investigació a Madrid, ja que considera que “té les competències territorials”.

L’inici del procés judicial és fruit de la denúncia presentada per l’excap de la policia espanyola a Catalunya, Narcís Ortega, a finals de juliol. La seva defensa, Jordi Pina, al·legava que l’Operació Catalunya consistia a “obtenir informació i/o confeccionar proves falses que servissin per intimidar, extorsionar i/o desprestigiar a persones” vinculades amb l’independentisme. Cal recordar que Ortega va ser cap superior de la Policia, l’any 2008, però el van fer fora del càrrec i el van fer secretari general de la Comissaria Provincial de Saragossa. En la denúncia expressa que tot plegat va ser “per motius purament ideològics”.

Publicitat

Davant el cessament, Ortega ho va denunciar, i va tornar a ser admès a Barcelona, però no en la posició on era; sinó “en un rang molt inferior al que li corresponia com a ex alt càrrec”, exposa i critica en la denúncia.
En aquelles dates, en la tardor del 2012 Villarejo va entregar a la presidenta del PP català del moment, Alícia Sánchez-Camacho una “llista negra” on adjuntava a les persones que s’havia d’investigar per la seva proximitat amb l’independentisme. Entre d’altres hi apareixia en nom d’Ortega.

L’advocat al·lega que el policia no estava dins de cap procés judicial i que, per tant, no se’l podia investigar d’una forma legal i per això, es pregunta: “Qui formava aquest operatiu, sota quines ordres i amb quines garanties?”.

Et pot interessar  ERC vol que Rajoy, Saénz de Santamaría i García Castellón vagin a la comissió d'investigació de l''operació Catalunya'

Ara per ara, un interrogant que s’hi posarà resposta al llarg d’aquesta investigació, que tot just s’envia a Madrid.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut