Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Coscubiela defensa la vaccinació prioritària de les forces d’ocupació i s’endú un calbot de Sala i Martín

L’històric sindicalista i delator d’independentistes critica que TV3 informi que els vaccins que es posaran als agents espanyols es deixaran d’administrar a majors de 70 anys

Redacció 28/04/2021
Un agent de la policia espanyola carrega una maleta cap als furgons que els traslladen fora de Pineda de Mar, on s'allotjaven fins ara en motiu de l'1-O.

Joan Coscubiela -quina sorpresa- s’ha posat al costat de les forces d’ocupació espanyoles i en el litigi que mantenen amb Salut perquè els posi uns vaccins dels quals s’hauria d’haver encarregat l’administració per a la qual treballen, que no és pas la catalana. Coscubiela ha escrit un tuit criticant TV3 en aquests termes: “És molt fort que a TV3 contraposin la vaccinació a membres de la Guàrdia Civil i Policia Nacional a la vaccinació de majors de 70 anys. No ho han fet amb altres servidors públics que presten serveis essencials. És entre indigne i vergonyós”. Coscubiela es veu que considera servei essencial ocupar un país, atès que Catalunya té una policia pròpia i, per tant, la presència a Catalunya de policies i guàrdies civils és supèrflua i la seva única justificació és la de la intimidació. Això a banda, la ignorància de Coscubiela és tan escandalosa, que l’economista Xavier Sala i Martín l’ha deixada despullada en un fil a Twitter: “Tu sí que ets vergonyós. Avui no es poden posar vaccins Astra als joves i per tant, als policies se’ls haurà de posar Pfizer. Les 9.000 dosis que es posin a polis, no es posaran a avis de més de 70 anys. Per tant és obvi que la vaccinació de polis va en detriment dels avis”. I li recorda que 2quan es va vaccinar als Mossos el Gobierno havia aprovat que es posessin AstraZeneca als joves (i Pfizer als avis). Per tant, llavors la vacunació de serveis essencials no anava en detriment dels avis perquè eren vacunes diferents”. Val la pena llegir el fil sencer.