Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Corinna afirma que Juan Carlos I movia molts diners regularment entre Suiïssa i Madrid

|

- Publicitat -

Corinna Larsen, examant de Juan Carlos I, ha assegurat que els administradors del rei emèrit van transferir grans sumes de diners entre Suïssa i Madrid de manera regular. Apunta que en desconeix la quantitat exacta, però creu que a cada enviament hi anirien entre 250.000 i 300.000 euros, i que pel que ha pogut conèixer pels documents que s’aporten al procediment que se segueix a la justícia suïssa, podrien haver traslladat fins a cinc milions en total.

En una entrevista concedida a Ok Diario a Londres, l’examant de l’emèrit, que reconeix que va mantenir una relació sentimental amb el monarca, revela que al llarg del procés judicial s’ha vist que incús arribaven diners en vols comercials i que “devia ser un arreglament especial” per facilitar aquests moviments.

Publicitat

En aquest sentit, a l’entrevista assenyala que a ella com anglosaxona i escandinava, llocs els quals “les monarquies estan més regulades”, la va sorprendre que a Espanya funcionés com una oligarquia en la qual cent persones controlen el país.

A més, ha indicat que, pel que sembla, al llarg de quaranta anys se sap de molts regals i grans transaccions pels interessos comercials d’Espanya, i ha lamentat que “ara només s’apunta a una quantitat, a una transacció”, que és la que estaria relacionada amb ella. “Això és molt convenient perquè la gent oblida quant més pot haver-hi encara per descobrir”, ha indicat.

Al fil, Corinna ha tractat de desvincular-se de les finances personals de Juan Carlos I afirmant que ella “no era la seva esposa i no vivia a casa seva”, i s’ha negat a comentar si hi va haver més transaccions offshore. “Les seves finances no eren amb el que jo negociava, tenia un coneixement mínim, i de la resta, dels diners de Suïssa me n’he assabentat pel procés judicial”, ha dit.

Et pot interessar  Catalunya, ¿com Suïssa o com Espanya? (2/5)

Per això, l’empresària alemanya ha assenyalat que des del seu punt de vista la “crisi” que viu la Casa Real va ser organitzada per “les accions de diferents persones amb diferents agendes”, i que la mateixa Casa Reial “ha estat l’artifici dels seus propis problemes”, a la qual cosa hi va afegir que hi va haver persones “que la van aconsellar malament”.

I al fil, després d’elogiar l’exercici de transparència de l’actual rei d’Espanya, Felipe VI, Larsen ha indicat no obstant que és difícil que es deslligui dels assumptes del seu pare quan “s’ha beneficiat tota la seva vida” dels seus diners.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut