Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Cop d’efecte de Puigdemont als que negaven la seva investidura telemàtica

Puigdemont: “Al final resultarà que els qui proposàvem avantatges tecnològics no vivíem a Màtrix”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 16/04/2020
Pla general de la convenció municipalista del PDeCAT amb una pantalla gegant amb Carles Puigdemont i David Bonvehí i Neus Nogueras a l'escenari, el 23-2-19 (horitzontal).

El president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, ha donat un cop de puny sobre la taula després que, arran de la crisi de coronavirus, els diferents Governs d’Europa i del món aprovin lleis telemàticament. Després de les eleccions del desembre de 2017, Puigdemont havia de ser investit telemàticament degut al seu exili, i des del Gobierno no es va permetre.

L’eurodiputat ha respost un tuit de la diputada de JxCat Gemma Geis, que explicava que als Estats Units també s’han imposat els mitjans telemàtics per prendre decisions polítiques, i inclús judicials. Puigdemont carrega contra aquells que li van negar la investidura dient que “al final resultarà que els qui proposàvem incorporar avantatges tecnològics a la democràcia no vivíem a Màtrix“, i remarca que la majoria de governs s’hi estan adaptant, en el que considera “la pitjor crisi després de la II Guerra Mundial”.