Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Cop de l’Exèrcit d’Alliberament Nacional de Papua Occidental

|

- Publicitat -

Els rebels independentistes de Papua Occidental han matat el cap de la intel·ligència provincial idonesi, segons ha informat aquest dilluns el servei nacional d’intel·ligència.

Publicitat

El general de brigada I Gusti Putu Danny Karyawa ha estat víctima d’una emboscada per part dels insurgents durant una visita al districte de Beoga aquest diumenge, després dels recents assassinats en aquesta zona, ha explicat el portaveu de l’Agència Nacional d’Intel·ligència (BIN, per les seves sigles en indonesi), Wawan Hari Purwanto.

L’Exèrcit d’Alliberament Nacional de Papua Occidental, braç armat del moviment separatista, ha reivindicat els assassinats, argumentant que les víctimes eren espies de l’Exèrcit indonesi.

Papua ha estat escenari d’una insurrecció separatista des de la dècada de 1960, però els enfrontaments mortals entre els rebels i les forces d’ocupació del govern indonesi s’han intensificat en els últims anys.

Et pot interessar  GREU | Alerta Solidària denuncia els abusos de la injustícia espanyola envers els independentistes detinguts
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió