Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Contundent missatge de Puigdemont contra la taula de diàleg amb l’Estat espanyol: “Admetem-ho d’una vegada”

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont ha publicat un extens fil de Twitter per abordar la qüestió del diàleg amb l’Estat. I ho fa en un moment decisiu en què s’han destapat diverses informacions sobre l’Operació Catalunya, “la mare de totes les trames”.

“Queda demostrat que ministres, diputats, policies, fiscals, jutges, editors i periodistes s’han organitzat per atacar l’independentisme”, comença el comunicat, convençut que també sortiran empresaris i banquers implicats. Així mateix, deixa ben clar que Espanya mai no ho investigarà.

Publicitat

El president estableix un paral·lelisme amb la corrupció dins la monarquia espanyola: “La majoria de la classe mediàtica espanyola va callar i se’n va fer còmplice”. Però contra l’independentisme, que hi entra la defensa de la unitat d’Espanya, ja “no prenen cap mena de precaució”. Tot s’hi val.

Pels qui encara es pregunten com pot passar això en país democràtic, Puigdemont no titubeja i assegura que l’Estat espanyol “no és una democràcia sana, ni completa, ni plena”. “Té els fonaments podrits”, subratlla. I ho exemplifica amb la impunitat de la qual gaudeixen Fernández Díaz i Sánchez Camacho, tot i haver-se demostrat que van maquinar l’Operació Catalunya. “És la prova d’aquesta profunda podridura, irreversible. No té cura”.

Pel que fa a aquells qui esperen les conseqüències, els insta a “abandonar tota esperança”. “Els criminals continuaran als seus llocs, mentint i enfotent-se de les víctimes”, afirma, tot destacant el cas de Martín Villa i comparant-lo amb la persecució que pateixen Josep Alay i Gonzalo Boye.

Qui hi ha a l’altre costat de la taula?

El líder del Consell per la República no deixa canya dreta. Jutges fent política, periodistes patriòtics, PPSOE… tots han fomentat i participat d’aquesta “guerra bruta”. Tot això, avisa, ha de servir “per saber qui tenim al davant quan ens asseiem amb un representant de l’Estat espanyol”.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

Amb tot això sobre la taula, Puigdemont carrega contra el diàleg amb un Estat que fixa totes les condicions. “No serveix de res anar-hi permetent que l’altra part decideixi qui hi va i qui no. Ni serveix de res anar-hi dividits”, adverteix.

Tots aquests anys de taula de diàleg no han servit més que “per perdre el temps, contribuir a desmobilitzar i desesperançar” l’independentisme. I amb cap resultat, “ni una sola proposta espanyola per resoldre el conflicte polític amb Catalunya”. “Admetem-ho d’una vegada: no en tenen cap”, exclama.

En aquest sentit, Puigdemont crida l’independentisme a fer un replantejament unitari per recuperar l’estratègia, reagrupar fores i refer confiances. “La fórmula la sabem. I aquell dia vam guanyar”, conclou, decidit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut