Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Contundent crítica del president del Col·legi de Metges a la premsa espanyola

El diari ‘El Mundo’ va afirmar que Catalunya no ingressava pacients “amb mal pronòstic”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 01/04/2020
Pla conjunt de Ramon Torné, president d’Assegurança Lliure del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, president del COMB i Marc Soler, director general corporatiu del COMB en una imatge d'arxiu

Que la premsa espanyola segueix fent el possible per tapar la greu situació del coronavirus a Madrid, no és cap secret. El mateix Fernando Simón sortia cada dia per informar dels casos, i sempre ajuntava Madrid amb Catalunya per parlar de “llocs amb més afectats”, però la realitat és que, amb moltíssima diferència, Madrid segueix sent la comunitat amb més casos i amb els hospitals més col·lapsats. Seguint aquesta mateixa línia, des del diari ‘El Mundo’ van decidir difamar contra Catalunya i el seu sistema sanitari, i van afirmar, amb un titular a la seva portada, que “Catalunya aconsella no ingressar pacients amb mal pronòstic”, és a dir, que els hospitals catalans no admetien a infectats de coronavirus que d’entrada ja es creia que moririen. Una acusació tant greu com falsa que el president del Col·legi de Metges ha criticat durament en un missatge a Twitter: “Quina gran merda de titular. Fals i repugnant”.

El metge ha compartit la foto de la portada del diari amb el titular en qüestió, i remata la crítica dient que “això no és periodisme”. Molts usuaris s’hi han mostrat d’acord, entre ells Toni Soler, que li respon que “És clar que no és periodisme. És El Mundo.”