Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Continuen els xocs entre PSOE i Podemos, ara per la nova Llei d’Equitat sanitària

|

- Publicitat -

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha presentat aquest dilluns el projecte de la nova Llei d’Equitat Universal i Cohesió en l’accés a la sanitat pública. Un text que substitueix la Llei del 1997, que ha generat un nou xoc entre el PSOE i Podem i que la formació de Yolanda Díaz amenaça de votar en contra.

La nova Llei tanca la porta a nous copagaments, però segons Podemos “segueix en la senda de la privatització” de la sanitat pública. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat que, malgrat les diferències, aquesta és una “llei del Gobierno” en conjunt que “compleix l’acord programàtic” i que situa com a prioritària “la gestió directa” del servei per part de l’Administració.

Publicitat

La Llei estableix que el sistema de salut prioritzarà la prestació pública en l’atenció sanitària als ciutadans, però manté una porta oberta a utilitzar mecanismes de col·laboració público-privada en cas de necessitat. Per activar aquest mecanisme caldrà un informe que justifiqui la necessitat.

“Aquesta és una llei de tot el Gobierno de la que estem molt satisfets”, ha dit la ministra a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en resposta a les peguntes sobre la posició de Podem, que no comparteix el contingut. Considera que la llei aposta “per l’enfortiment del Sistema Nacional de Salut”. Darias ha rebutjat que es parli de “línies vermelles” de Podemos en aquesta negociació, perquè aquesta, ha dit, és una norma “per consolidar drets” que “reforça la prestació directa dels serveis públics”.

Podemos, per contra, considera que la Llei obre la porta a noves mesures de privatització de la sanitat perquè manté “intacte” el sistema de la Llei del PP del 1997. El portaveu de Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha afirmat que la Llei que el Gobierno ha aprovat “malvèn la sanitat a voltors”.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M

Podem ja ha deixat clar que presentarà esmenes a l’articulat de la Llei durant el seu tràmit al Congrés dels Diputats. Reclamaran que no es permeti la gestió indirecta dels serveis sanitaris i no es renovin les concessions existents.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut