Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Continuen els escàndols a la Corona: la Fiscalia suïssa troba dues altres offshore de Juan Carlos I

|

- Publicitat -

Els testaferros de Juan Carlos I van constituir altres dos offshores —societats extraterritorials— a Panamà i a Vaduz per desviar diners dels comptes de la Fundació Zagatka a la Familia Real, segons expliquen a Okdiario. Tota la gestió, evidentment, executada amb plena opacitat.

El rei fugat va nomenar la seva esposa, fills i nets com a beneficiaris de la fundació Zagatka, registrada a la capital de Liechtenstein, on es gestionen paradisos fiscals des d’Europa. Els gestors de la fundació van transferir a l’offshore panamenya Lactuva S.A., només entre febrer i juliol de 2008, una quantitat de 85.044 euros. Així mateix, la Fondation Endaxi, registrada a Vaduz abans del 2008, actuava com una societat satèl·lit i va rebre transferències mil·lenàries per tapar gestions truculentes.

Publicitat

Aquests copiosos fons passaven a les mans dels familiars més pròxims del rei emèrit, com ja es va descobrir amb l’ús de les targetes negres. L’entramat financer va ser ideat pels testaferros del monarca per finançar els capricis econòmics d’alguns membres de la família Borbó sense deixar rastre.

Et pot interessar  La justícia madrilenya cita com a investigat la parella d'Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut