Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Continua el desgavell amb els Jocs Olímpics: Nova rebequeria del govern aragonès

|

- Publicitat -

El govern de l’Aragó ha rebutjat la nova proposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) sobre la candidatura d’uns Jocs Olímpics d’hivern als Pirineus. El COE i la Generalitat de Catalunya ja han tancat un acord sobre l’organització d’aquestes Olimpíades, però l’executiu aragonès ha rebutjat tant el pacte inicial com l’últim que ha rebut del COE. Segons el president de l’Aragó, Javier Lambán, “Saragossa hi perd gairebé tot el que tenia i el Pirineu aragonès no hi guanya gairebé res”. A més, ha lamentat que les estacions catalanes, que considera les seves “competidores” turístiques, són les grans beneficiades pel repartiment de proves. “No ho acceptem. Seguirem plantejant igualtat i equilibri”, ha publicat aquest dissabte a Twitter.

Publicitat

El conseller d’Esport del govern d’Aragó, Felipe Faci, ha qualificat d'”inacceptable” la nova proposta sobre els JJOO d’Hivern als Pirineus que el COE té previst traslladar als governs català i aragonès aquest dilluns. En declaracions a Aragó Televisió, Faci ha dit que la nova proposta del COE segueix sense ser “equilibrada” ja que no dona resposta a la proposta que el govern aragonès va traslladar i només fa “una petita modificació” sobre el document inicial. “S’ha avançat molt poc si no és que s’ha retrocedit”, ha criticat.

El conseller aragonès ha detallat que la nova proposta trasllada la prova d’esquí acrobàtic, o ‘freestyle’, de Baqueira-Beret a l’estació aragonesa de Cerler, a Benasc, però que, per contra, planteja celebrar el patinatge artístic a Barcelona en comptes de Saragossa. “És una proposta que no compensa els desequilibris que havíem denunciat de la proposta inicial. El Pirineu aragonès guanya una prova que no és de les grans i Saragossa pràcticament desapareix de la candidatura”, ha assenyalat.

Amb tot, Faci ha insistit que seguiran treballant “fins a l’últim minut” per aconseguir una candidatura conjunta que sigui equilibrada i igualitària i s’ha compromès a “defensar els aragonesos”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió