Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Condemnen a 3 anys i mig de presó un jove per les protestes post-sentència de l’aeroport

|

- Publicitat -

Un jove original de Vic ha estat condemnat a 3 anys i quatre mesos de presó acusat d’haver comès un delicte de desordres públics i d’haver atemptat contra l’autoritat en el marc de la protesta a l’Aeroport del Prat. L’Audiència de Barcelona ha dictat així la primera condemna per les accions impulsades des de Tsunami Democràtic que buscaven protestar contra les sentències als presos independentistes.

El Ministeri Fiscal sosté que l’acusat va liderar un grup gran de persones per entrar a la terminal 1 de l’aeroport, desobeint així les ordres dels Mossos d’Esquadra. A la vegada, també l’acusen d’haver atacat els agents amb un extintor, amb el qual va ruixar els policies i posteriorment els el va llençar. Aquests fets, tanmateix, són dubtosos, perquè l’agressor portava el cap tapat amb un casc.

Publicitat

La fiscalia i la defensa de l’acusat han arribat a un acord pel qual es rebaixa la condemna inicial, que era de 9 anys de presó, a 3 anys i quatre mesos. L’acusat, però, no entrarà a presó, ja que el seu advocat ha aconseguit arribar a un altre acord amb els magistrats, segons el qual el jove no ingressarà a presó sempre que no delinqueixi en els 4 anys vinents. 

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut