Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Condemnen a 2 anys de presó activistes del Sindicat del Raval per enfrontar-se amb els Mossos durant un desnonament

|

- Publicitat -

Dos activistes del Sindicat d’Habitatge del Raval han acceptat aquest divendres dos anys de presó, que no hauran de complir, per atemptat contra l’autoritat en haver-se enfrontat als Mossos d’Esquadra durant un desnonament el maig del 2021. Tots dos també han estat condemnats a 120 euros de multa per danys lleus a una càmera policial, i un d’ells, a més, ha estat multat amb 700 euros per un delicte de resistència a l’autoritat. Els dos activistes eren dins del pis que la policia havia de desallotjar, han explicat a l’ACN fonts de la defensa.

Pel mateix desnonament, el 12 de maig al número 40 del carrer de la Cera, la fiscalia acusa en total a 7 activistes, a qui els demanava inicialment un total més de 12 anys de presó i 27.000 euros de pena multa per diversos delictes. A més, hi ha 50 veïns amb multes d’uns 600 euros que sumen més de 30.000 euros.

Publicitat

El 12 de maig de 2021 una seixantena de veïns i activistes del Sindicat d’Habitatge del Raval eren a la porta del número 40 del carrer de la Cera per intentar aturar el desnonament d’una família vulnerable d’un pis propietat d’un gran tenidor. Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra van entrar amb 13 furgonetes a la zona des dels dos costats del carrer i hi va haver aldarulls. En aquells moments de tensió, la família va demanar que alguns activistes entressin a l’edifici perquè tenien por i així se sentien més segurs. Ho van fer tres dels mobilitzats, dos dels quals són els condemnats aquest divendres.

El resultat inicial va ser una família fora de la casa on vivien, 5 detinguts, incloent-hi 2 persones més que eren a l’edifici, diverses persones ferides i desenes de veïns i activistes identificats i multats. Els mossos van fer fotografies i gravar amb càmeres les persones mobilitzades.

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents

Una quinzena de persones han donat suport aquest divendres als encausats davant de la Ciutat de la Justícia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut