Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Condemnat a un any de presó per llançar una llauna a un mosso durant la vaga general del febrer de 2019

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó a un manifestant que va participar a la protesta a l’estació de plaça Catalunya de Barcelona durant la vaga general de febrer de 2019, on va llançar a la línia policial “una ampolla i una llauna de cervesa, de les que les seves característiques no han quedat determinades”.

La sentència, consultada per Europa Press, considera provat que un mosso es va lesionar a l’abductor en intentar esquivar l’ampolla i que la llauna va colpejar un altre agent a l’avantbraç sense ferir-lo.

Publicitat

Els magistrats de la secció 6 de l’Audiència de Barcelona exposen a la sentència que l’acusat va participar a la protesta del 21 de febrer de 2019, en la qual diverses persones van tallar les vies del tren, i expliquen que ell va ser al vestíbul de l’estació però no consta que “baixés a la zona de vies de l’estació o provoqués la interrupció del trànsit ferroviari”.

El condemnen per un delicte d’atemptat i haurà d’indemnitzar amb 113 euros a cadascun dels policies implicats, mentre que el tribunal l’absol a ell i a un altre manifestant jutjat en la mateixa causa del delicte de desordres públics.

Al judici celebrat el 19 de juliol, la Fiscalia va demanar una condemna de quatre anys de presó i una multa de 2.160 euros; i la Generalitat, que exercia l’acusació particular en representació dels agents, va reclamar multar-lo amb 720 euros i condemnar-lo a sis mesos de presó.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut