Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Conde-Pumpido demana ara disculpes per expressions sobre companys del TC en l'”esborrany” del seu vot particular

|

- Publicitat -

El magistrat Cándido Conde-Pumpido ha demanat disculpes per expressions incloses al seu vot particular de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’estat d’alarma que es va conèixer aquest cap de setmana. En un comunicat remès pel TC, el magistrat explica que el text que alguns mitjans van publicar formava part d’un esborrany que s’havia repartit en l’àmbit intern del tribunal. El text final ha estat revisat i corregit i no inclou algunes d’aquestes expressions. Per això, lamenta si algunes de les expressions “desafortunadament” incloses a l’esborrany i que són fruit de la “discrepància pròpia de l’ardu debat jurisdiccional” sobre assumptes especialment complexos i rellevants, han pogut molestar els seus companys de la majoria.

Afegeix que d’aquests companys només pot ressaltar la seva integritat, solvència i compromís intel·lectual, així com la seva admiració per la profunda formació jurídica i la seva “noble dedicació” a la tutela dels drets fonamentals dels ciutadans. El magistrat apunta que, amb independència de la pluralitat de parers, que només pot “enriquir” les resolucions, per a ells és un orgull i una satisfacció deliberar amb ells.

Et pot interessar  El Constitucional rebutja el recurs d'empara de les víctimes del 17-A que reivindicaven el seu dret a saber tota la veritat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut