Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Alamany i Nuet encapçalen una plataforma sobiranista dins dels comuns per recuperar “els valors fundacionals”

Els crítics creuen que la formació s'ha deixat endur per "les inèrcies dels partits tradicionals" i ha anunciat que es presentaran en societat

|

- Publicitat -
ACN Barcelona .- El sector sobiranista de Catalunya En Comú ha creat una nova plataforma que es presentarà aquest dimarts i que vol “redreçar” el rumb de la formació. Consideren que la pluralitat que va fer d’aquest un projecte guanyador està actualment “en risc” i avisen que “molts sobiranistes se senten completament orfes dins d’aquest espai”. El manifest fundacional de la nova plataforma, ‘Som Comuns. Som Sobiranistes’, lamenta que la intensitat política amb què s’ha viscut el “processisme” hagi provocat un “replegament” per part d’alguns sectors i que Catalunya en Comú s’hagi “allunyat” dels seus valors fundacionals: “Necessitem un projecte sobiranista que dibuixi un país que valgui la pena ser viscut”.

El sector crític dels comuns recorda que el partit que va guanyar les eleccions generals a Catalunya el 2015 i el 2016, així com les darreres municipals a Barcelona, era “una força sobiranista nova, de progrés i de canvi democràtic” amb l’objectiu d’apropar les institucions a la gent “des d’un sobiranisme de base ciutadana i sense supeditacions a visions conservadores o als grans partits polítics tradicionals”.

Tot aquest pensament s’havia de vehicular, expliquen, a través de Catalunya en Comú. “Aquesta havia de ser l’eina per representar els valors dels i les comuns. No obstant això, fins ara no hem estat capaços de superar les dificultats, els vicis i les inèrcies dels partits tradicionals. L’eina de què ens vam dotar no ha estat, en aquest sentit, prou fidel als objectius fundacionals”, recita el manifest fundacional de la nova plataforma.

Publicitat

En aquest sentit, els sobiranistes de Catalunya en Comú lamenten que “massa sovint s’ha deixat de reivindicar el sobiranisme” i asseguren que els comuns només han estat protagonistes quan han sabut “connectar amb el moment que vivia el país”. Ara, diuen, “el país demana treballar per un projecte nacional que apel·li majories àmplies i plurals”.

Et pot interessar  Alamany acusa BComú de situar "per davant de tot les cadires" i defensa que el pressupost és "d'esquerres"

“L’1 d’octubre i el 3 d’octubre van marcar un abans i un després en la nostra història política i van ser l’expressió d’una clara i àmplia oposició, no només a la repressió viscuda, sinó al règim del 78 en el seu conjunt. A ulls de tot el món, els catalans i catalanes ens vam guanyar el dret a decidir i construir el nostre futur”, afegeix el manifest.

Els comuns, avisen els crítics, han de contribuir a que sigui un “sobiranisme progressista i feminista” el que construeixi el futur del país. “És hora de recuperar els valors originals. Cal redreçar el rumb i emprendre nous camins que ens permetin interpel·lar una majoria social més àmplia. Necessitem revisar els instruments de què ens hem dotat i cercar noves eines que ens permetin avançar cap a un nou sobiranisme i una nova agenda de polítiques progressista”, conclou el manifest.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut