Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Compromís encara les eleccions de juliol amb la voluntat de donar una “alternativa solvent” al vell bipartidisme

"La resposta al feixisme no pot ser un replegament al vell bipartidisme" expressen des de Compromís

|

- Publicitat -

L’anunci que ha fet el president espanyol, Pedro Sánchez, en el qual convoca eleccions anticipades i les emplaça al 23 de juliol ha agafat per sorpresa els diferents partits polítics, que continuen paint els resultats de les eleccions municipals i també autonòmiques. Al País Valencià, la formació valencianista de Compromís ha valorat l’anunci afirmant que les afronten amb la voluntat d’oferir una “alternativa solvent”, però incidint en l’efecte que “l’esgotament” dels electors pot tenir en els resultats.

El coportaveu de Compromís, Alberto Ibáñez, ha assegurat que la voluntat de la formació és donar “una alternativa solvent, creïble, transformadora i que genere esperança” en la societat, tot i ser conscients de l’esgotament que arrossega l’electorat després d’aquesta última campanya electoral. Aixi i tot, insisteixen que “la resposta al feixisme no pot ser un replegament al vell bipartidisme que aplique polítiques neoliberals com el 2011 que van suposar dolor i sofriment per a les famílies”, tal com ha expressat Ibáñez i recull el Diari La Veu.

Publicitat

“En aquest nou escenari electoral, conscients de l’esgotament que arrossega la gent perquè una campanya sempre té aquesta part dura, haurem de generar esperança, il·lusió i atrevir-nos a llançar propostes dirigides a despertar nova esperança i alegria que no només siga la por al feixisme ni una institucionalitat a favor del dogma neoliberal” ha dit el representant.

Al País Valencià, les forces progressistes i d’esquerres, així com el PSPV, han estat derrotades a les urnes per les forces conservadores del PP. Les coalicions del PSPV, Compromís i Unides Podem tant a la Generalitat del País Valencià com a l’Ajuntament de València, no han assolit prou suports electorals per revalidar un mandat més, i la convocatòria anticipada d’eleccions obliga a construir ràpidament una estratègia.

Et pot interessar  La justícia valenciana arxiva la causa contra Mónica Oltra en no trobar cap delicte
Publicitat

Opinió

Minut a Minut