Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Compromís denuncia la censura de Vox al valencià durant l’Expojove de València

Critiquen que "marginar la llengua" comença a ser "una tradició de la regidoria de Festes i Tradicions"

|

- Publicitat -

Ni rastre del valencià durant la fira infantil Expojove, la fira de la infància i la joventut de València que se celebra durant les dates festives de Nadal. Tal com ha denunciat el grup de Compromís a l’Ajuntament de València a través d’un comunicat, l’edició d’enguany d’Expojove no ha proporcionat cap mena d’informació en valencià sobre les activitats oferides a l’espai, sinó que les comunicacions eren únicament en castellà.

El regidor de Compromís Pere Fuset ja va alertar que des que la formació d’extrema dreta de Vox va arribar a la Regidoria de Festes i Tradicions, aquesta ha patit una davallada pel que fa al respecte lingüístic cap al valencià, així com en els continguts oferts als infants que visitaven la fira.

Publicitat

“Des de Compromís denunciem i lamentem que la mateixa Expojove que li obre les portes als carros de combat les tanca al valencià” exposen els taronges al comunicat. “Són moltes les queixes que hem rebut per la falta de guies i de material en valencià en tota la Fira d’Expojove, i ja comença a ser una tradició de la regidoria de Festes i Tradicions marginar la llengua pròpia dels valencians i valencianes, tal com diu l’Estatut d’Autonomia” afegeixen.

Critiquen que el fet que hi hagi guies i altres materials disponibles en castellà, però no pas en valencià, no només suposa “una clara mostra del menyspreu a la nostra llengua”, sinó també “una irregularitat” i un “incompliment dels nostres drets lingüístics protegits per l’Estatut d’Autonomia.

Una irregularitat de la qual també en responsabilitzen l’alcaldessa, Maria José Català, ja que, tal com denuncia Compromís, la popular l’ha “avalat” igual que ha fet amb “la resta d’anomalies que s’estan produint en aquest espai on les nenes i nens són protagonistes. Així, Compromís ha aprofitat per referir-se també a la polèmica generada el primer dia de la fira, ja que es va permetre la presència de l’exèrcit i de tancs de combat a l’espai firal. Anys anteriors, l’exèrcit era representat únicament per la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Et pot interessar  Expulsen del ple de Tarragona un regidor de Vox de Salou per agredir un conseller tarragoní
Publicitat

Opinió

Minut a Minut