Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura

Considera una "petita gran victòria" el posicionament de l'advocat del TJUE, però demana prudència perquè l'opinió no és vinculant

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts i líder de la candidatura de cara les eleccions europees del 9 de juny, Toni Comín, ha confirmat que el seu retorn a Catalunya serà alhora que el de Puigdemont. El president a l’exili ja va avançar que tornaria a Catalunya el dia de la investidura, tant si ha guanyat les eleccions com si no, i ara a aquesta voluntat se li suma la de Comín.

De fet, l’eurodiputat de Junts ha recordat que tots dos van sortir junts de Catalunya sis anys enrere, i que sempre ha tingut la “voluntat” de tornar de la mateixa manera. D’altra banda, Comín s’ha mostrat convençut que la llei d’amnistia s’aplicarà, perquè si no els jutges estaran “prevaricant”.

Publicitat

“Entenem que la nostra voluntat té un valor col·lectiu i polític, no només personal. Políticament, és una tornada que l’hem de fer junts“, ha explicat el també exconseller de la Generalitat, en línia amb les afirmacions de Puigdemont, que rebutjava tornar durant el període electoral per evitar posar la seva tornada al servei del partit.

Celebra el posicionament de l’advocat del TJUE com una “petita gran victòria”

L’exconseller en la legislatura de Puigdemont també ha celebrat com una “petita gran victòria” que l’advocat general del TJUE consideri que es va vulnerar el seu dret i el de l’expresident de la Generalitat de ser eurodiputats quan van sortir elegits, per bé que ha demanat prudència perquè l’opinió no és vinculant i cal esperar a “tenir la sentència”.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut