Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Comín: “La via pacífica no es pot fer des de la passivitat”

El conseller a l'exili reitera i aclareix les polèmiques declaracions de l'inauguració del Consell per la República: "El camí serà dramàtic perquè els costos són molt alts"

|

- Publicitat -

El Consell per la República va començar a caminar aquest dissabte al matí, però l’efectivitat i l’essència de l’eina internacional ha quedat a l’ombra després que el president Torra i el conseller a l’exili Toni Comín -un dels seus promotors- fessin unes declaracions que hagin estat malinterpretades “intencionadament”, tal com assegura Comín, en molts mitjans. “Els costos seran alts perquè tenim davant un estat opressor i autoritari”, assegura el conseller, i afegeix: “El camí ja està sent dramàtic”, intentant apaivagar malentesos referint-se a la presó i a l’exili.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Comín ha volgut explicar-se. “Els costos” i la “no passivitat d’una aturada indefinida” com el 3-O però de llarga durada porten al conseller a assumir crítiques però a reafirmar-se en la lluita: “Apostem per la lluita no violenta, però per la lluita, sinó no arribarem”, ha afegit l’exiliat, “ha arribat el moment de pagar el preu alt i injust però inevitable per a la llibertat”. 

Publicitat

Més exili, més presó i 3-O més llargs

“La via pacífica no es pot fer des de la passivitat”. Segons el conseller, l’Estat ha decidit rebutjar els costos reputacionals per poder exercir la força contra el poble català, és per això que Comín creu que hi ha d’haver 3-O més llargs i “més intensos en durada”. Aquests passos endavant portaran, segons un dels promotors del Consell, “més exili i més presó”, allò que el conseller titlla com a “costos injustos però inevitables”. És per això que creu que serà “dramàtic”.

Les declaracions de la via eslovena han portat al president Torra a l’ull de l’huracà unionista. Comín també ha volgut matissar al president per evitar malentesos: “No tenim milícies ni exèrcit en conflicte. El que volia dir Torra és que seguim endavant tot i tenir un estat autoritari”, ha aclarit, “perquè el nostre exèrcit són dos milions de persones cíviques”.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea

 

 

 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut