Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Comín: “Jo no he abandonat ERC. Ells m’han abandonat a mi”

El conseller a l’exili declara que ha intentat ser conseqüent amb el que va fer amb ERC el 2017, però que el partit ha canviat el rumb

Àlex Huguet
Àlex Huguet 30/01/2020
Primer pla de 'eurodiputat electe de 'Junts' i exconseller de Salut d'ERC, Toni Comín, durant l'entrevista amb l'ACN, a Lovaina el 13 de setembre del 2019.

L’eurodiputat Toni Comín s’ha mostrat molt poc sorprès amb les declaracions del Gobierno de Sánchez. Ha remarcat que només “cal repassar el que vam dir mentre s’estava produint la negociació. Ho vam dir sempre: calen més garanties, perquè alguns ja havíem viscut la capacitat del psoe per no fer honor als seus compromisos”, deixant clar que qui estava en contra del pacte Psoe-ERC, ho estava parlant des de l’experiència de ser més realistes i pragmàtics, i que per tant no tenia sentit investir Sánchez. Finalment, queda confirmat el diagnòstic que es va fer, i Comín ho lamenta.

En unes declaracions al “Planta Baixa” de Tv3, el conseller a l’exili també ha admès que es van emocionar molt amb la intervenció dels presos el dimarts passat, diu que va tenir una càrrega emocional molt forta per ell i Puigdemont, i defensa que “el president Torra resol la crisi de la manera més intel·ligent, a l’altura del moment complicat que es plantejava. Només es pot aconseguir la unitat assumint que la situació és la que és, i fer pinya”.

Per acabar, quan ha estat preguntat pel fet d’anar amb JxCat a europa quan abans era d’ERC, Comín ha admès que ERC ha fet un canvi d’estratègia, i ell s’ha mantingut amb la visió que tenien després de la declaració d’independència, i a l’exili ha estat conseqüent amb aquella decisió. El conseller vol “seguir lluitant, sense rendir-se i anar junts”. Finalment ha recordat una frase amb la qual se sent identificat, on afirma que “jo no he abandonat ERC. Ells m’han abandonat a mi”