Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Comín i Rull defensen mantenir la “discreció” i la “calma” en les negociacions de Junts amb el PSOE

L'exconseller Josep Rull adverteix que si no s'arriba a "un bon pacte", Junts no el subscriurà

|

- Publicitat -

L’exconseller i membre de Junts per Catalunya Josep Rull ha defensat la “discreció i rigor” amb què, assegura, el seu partit està negociant amb el PSOE l’eventual investidura de Pedro Sánchez. “Quan tinguem el pacte, si s’acaba produint, l’explicarem amb llums i taquígrafs; de moment, volem mantenir l’esquema de la discreció, el rigor i la seriositat”, ha afirmat Rull, que no ha volgut donar més detalls sobre l’estat de les converses. En qualsevol cas, ha advertit que si no s’arriba a “un bon pacte”, Junts no el subscriurà. “Si finalment s’arriba a un pacte, quan el president Carles Puigdemont l’expliqui la gent entendrà que és un bon pacte; però si no ho és, no el farem”, ha subratllat.

Rull ha fet aquestes declaracions des de Perpinyà, coincidint amb la celebració de la Diada de la Catalunya del Nord. L’exconseller ha reivindicat “la nació catalana amb plenitud” i ha recordat que aquest ha estat “un territori generós” amb els exiliats independentistes.

Publicitat

El membre de Junts també s’ha referit a la situació del català a la Catalunya del Nord i ha assegurat que si es reconegués la llengua catalana com a oficial a la Unió Europea representaria “una injecció d’oxigen, optimisme, confiança i esperança de primer ordre” per al català al territori.

Comín, sobre les negociacions amb el PSOE: “Quan les coses són a tocar, ‘keep calm'”

D’altra banda, l’eurodiputat de Junts i exconseller de la Generalitat Toni Comín ha considerat “fonamental” la discreció per tal que les negociacions amb el PSOE arribin a bon port. “Quan les coses són a tocar, ‘keep calm'”, ha dit aquest dissabte en declaracions a la premsa a Perpinyà. Comín ha assegurat que cal ser “extremadament discrets” i ha recordat que les demandes de Junts les va exposar en una conferència “extremadament transparent” el també eurodiputat i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Et pot interessar  Nogueras critica que el PSOE només "prometi diners a Catalunya" quan hi ha eleccions

El secretari d’organització del PSOE, Santos Cerdán, ha viatjat a Bèlgica els darrers dies per intentar desencallar la investidura dels socialistes, Pedro Sánchez, president del govern espanyol, però de moment no hi ha acord amb Junts.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut