Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Comín i Ponsatí concorreran en la segona i tercera posició de la candidatura europea de Puigdemont

Els consellers exiliats se sumen a la llista de JxCAT

|

- Publicitat -

El president legítim i candidat a les eleccions europees del proper 26 de maig per JxCAT anirà acompanyat dels consellers Toni Comín i Clara Ponsatí. L’exili, doncs, serà representat al Parlament europeu amb una part del govern legítim.

Aquest dilluns el president anunciarà les cinc posicions de la seva llista europea. En tercera i quarta posició concorreran la consultora política i una de les veus del PDeCAT que ha ajudat en la internacionalització del procés, Erika Casajoana, i l’exdiputat europeu Gorka Knörr, que va ser inhabilitat per Marchena dos anys per no haver dissolt el grup de l’esquerra abertzale.

Publicitat

Comín va ser membre del Govern de Puigdemont i Oriol Junqueras, per part d’ERC. En concórrer a les eleccions amb JxCat, s’enfrontarà a la llista que encapçala el president dels republicans i l’exvicepresident d’aquell executiu.

JxCat reforça la idea de donar protagonisme als “consellers legítims”, després d’incorporar també Ponsatí a la candidatura. Els propis Puigdemont, Comín i Ponsatí van publicar un article la setmana passada on demanaven una llista unitària a les europees per “enviar un missatge inequívoc al món”. D’altra banda, cal recordar que el PDeCAT va iniciar dimarts passat el procés per escollir els candidats que formaran part de la llista de JxCat a les eleccions europees. Les assemblees extraordinàries territorials es van convocar entre dimecres 3 i dissabte 6 d’abril.

D’altra banda, la nova secretària general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Judith Toronjo, va defensar aquest diumenge els propis Comín i Ponsatí se sumessin a la llista de JxCat a les europees. En declaracions a l’ACN, Toronjo va subratllar que seria “una bona fórmula” que acompanyessin Puigdemont a la llista.

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut