Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Comín: “El mateix dia que l’ONU toca la cresta a Espanya, el Parlament Europeu fa d’escolanet de l’Estat”

|

- Publicitat -

Després que aquest dimecres funcionaris del Parlament Europeu no deixessin acreditar l’entrada del president Puigdemont i el conseller Comín com a eurodiputats electes, aquest dijous Toni Comín ha explicat que “ens vam trobar una llista amb els noms marcats amb un color diferent” però ha reconegut que “no ens va agafar desprevinguts”. Alhora, polític exiliat ha assegurat que “es tracta d’una discriminació molt greu” i ha volgut fer una comparació eloqüent: “El mateix dia que l’ONU toca la cresta a Espanya, el Parlament Europeu fa d’escolanet de l’Estat”.

El conseller ha explicat en una connexió en directe a Els Matins de TV3 que “és una discriminació absolutament contrària a qualsevol norma europea” perquè altres eurodiputats espanyols “sí que els van deixar acreditar”. A més, els eurodiputats catalans electes van aconseguir parlar amb “un alt càrrec de l’oficina d’acollida europea” i els va admetre que tenia “ordres del Secretari General del Parlament” i “no podia donar cap altra explicació més enllà”. Comín titlla la situació viscuda aquest dijous de “molt preocupant”.

Publicitat

Amb tot, Puigdemont i Comín han demanat per escrit “explicacions de per què ens han denegat l’accés” i a partir d’aquest punt emprendran les primeres accions legals. “El dret europeu diu que som eurodiputats”, al final, serà “Luxemburg qui ho haurà de dir”.

 

 

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut