Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Comín carrega contra Aragonès acusant-lo de falta de “contundència i determinació” en la qüestió del català a les escoles

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts Toni Comín ha fet referència a diversos assumptes d’estricta actualitat política tractats en la jornada de treball interparlamentària que Junts ha celebrat a Brussel·les. Comín, que entre altres afers ha tractat la resolució de la JEC sobre les actes d’eurodiputats de Puigdemont, Solé, Ponsatí i el mateix Comín, també ha volgut referir-se a la missió que l’Eurocambra enviarà a Catalunya per avaluar la situació del català a les escoles. En aquest sentit, l’eurodiputat ha criticat el president de Catalunya, acusant-lo de manca de “contundència i determinació”.

Així, Toni Comín ha retret a Aragonès que es deixés “marcar un gol” pel comissari de Justícia, Didier Reynders, sobre la situació del català a les escoles. Davant el suposat toc d’atenció que el comissari va fer a Aragonès sobre aquesta qüestió, Comín ha lamentat la manca de “contundència i determinació” amb què va actuar Aragonès per “confrontar” aquesta visió. “No es pot deixar la porteria buida d’aquesta manera. No es pot anar a Brussel·les i que serveixi perquè el comissari et marqui un gol d’aquesta magnitud“, ha dit, tot remarcant que JxCat hagués “fet les coses diferents”.

Publicitat

En una roda de premsa després de la jornada de treball interparlamentària que Junts ha celebrat a Brussel·les, Comín ha reivindicat que hagués calgut que Aragonès “confrontés” amb més “contundència” el “relat” que, ha subratllat, Ciutadans vol imposar a la Comissió Europea sobre la situació del català a les escoles. En aquest sentit, l’exconseller ha advertit que Ciutadans vol “colonitzar el relat” de l’executiu europeu. “Si hagués depès de Junts, el resultat comunicativament hagués estat molt diferent”, ha insistit.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut