Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Comín acusa públicament la JEC de “rebel·lar-se” contra la justícia europea

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts Toni Comín s’ha pronunciat contra la resolució de la JEC emesa recentment, segons la qual ni ell ni la resta d’eurodiputats electes a l’exili són eurodiputats “amb plenes capacitats”, ja que no han acatat la Constitució a Madrid. Comín ha acusat l’organisme de “declarar-se en rebel·lia” contra la justícia europea, perquè la resolució contradiu una sentència emesa pel TJUE. Tanmateix, l’eurodpitat confia que la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, “complirà el reglament” europeu.

“Estan contradient de manera frontal i directa una decisió del màxim òrgan jurisdiccional de la Unió Europea”, ha insistit l’eurodiputat de Junts en una roda de premsa després de la jornada de treball interparlamentària de Junts celebrada avui. Comín assegura que el posicionament de la JEC “s’està situant fora del dret europeu” tot “ignorant” les sentències de Luxemburg. En aquest sentit, ha dit que per la banda dels eurodiputats afectats “no hi ha passos a fer” i ha apuntat que seria “molt convenient” que el TJUE “aclareixi la incompatibilitat” de la llei electoral espanyola amb el dret europeu.

Publicitat

Sobre la jornada de treball interparlamentària que JxCat ha celebrat a Brussel·les, Comín ha explicat que han abordat com coordinar l’acció en totes les cambres en què el partit té representació, recull l’ACN. Concretament, Junts vol augmentar la denúncia sobre tres qüestions en el marc de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea el segon semestre del 2023. Aquesta “triple denúncia”, ha dit Comín, serà sobre tres eixos: la vulneració de drets civils i polítics a l’Estat, la reivindicació del català a les escoles i els compromisos “incomplerts” per part del govern espanyol sobre la gestió i execució dels fons europeus.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut