Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Comença una campanya de Compromís per retirar el nom de tots els carrers de l’estat que portin el nom de Juan Carlos I

L’Institut Nacional d’Estadística ha aportat el nom de totes les places i carrers amb el nom el rei emèrit per iniciar la campanya

Redacció 05/08/2020

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha rebut avui un llistat de 15 fulls de l’Institut Nacional d’Estadística, on hi apareixen tots els carrers i places de l’estat espanyol que porten el nom de Juan Carlos I, o Joan Carles I. Segons Mulet, amb el llistat es pretén iniciar una campanya per exigir la retirada d’aquestes denominacions “davant un nom que avergonyeix a qualsevol demòcrata”.

Tots els carrers i places de l’estat espanyol dedicades a la monarquia corrupte

En un comunicat, expliquen que ja van demanar el llistat abans que el monarca es convertís en un “pròfug de la justícia”, i ja han obtingut reiterades vegades la negativa del gobierno del PSOE i Unides Podem per retirar el nom d’altres espais com ara la base espanyola de l’Antàrtida o del vaixell de l’Armada.

En un comunicat, recorden que gràcies a l’obtenció de llistats similars per part de l’INE, han aconseguit retirar més de 5000 requeriments del Senat per “exigir complir amb la llei de Memòria històrica” i han retirat “més de 2000 carrers i símbols en tot l’estat en més de 6000 municipis de les comunitats autònomes”.

Finalment, Mulet recorda que per ell “Juan Carlos no mereix cap reconeixement ni consideració”.