Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Comença una campanya de Compromís per retirar el nom de tots els carrers de l’estat que portin el nom de Juan Carlos I

|

- Publicitat -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha rebut avui un llistat de 15 fulls de l’Institut Nacional d’Estadística, on hi apareixen tots els carrers i places de l’estat espanyol que porten el nom de Juan Carlos I, o Joan Carles I. Segons Mulet, amb el llistat es pretén iniciar una campanya per exigir la retirada d’aquestes denominacions “davant un nom que avergonyeix a qualsevol demòcrata”.

Tots els carrers i places de l’estat espanyol dedicades a la monarquia corrupte

Publicitat

En un comunicat, expliquen que ja van demanar el llistat abans que el monarca es convertís en un “pròfug de la justícia”, i ja han obtingut reiterades vegades la negativa del gobierno del PSOE i Unides Podem per retirar el nom d’altres espais com ara la base espanyola de l’Antàrtida o del vaixell de l’Armada.

En un comunicat, recorden que gràcies a l’obtenció de llistats similars per part de l’INE, han aconseguit retirar més de 5000 requeriments del Senat per “exigir complir amb la llei de Memòria històrica” i han retirat “més de 2000 carrers i símbols en tot l’estat en més de 6000 municipis de les comunitats autònomes”.

Finalment, Mulet recorda que per ell “Juan Carlos no mereix cap reconeixement ni consideració”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut