Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Comença la roda de contactes pels pressupostos: la primera reunió, amb els comuns

|

- Publicitat -

El Govern ha iniciat amb En Comú Podem la ronda de contactes amb els grups parlamentaris per abordar els pressupostos del 2023.  Les conselleres de la Presidència, Laura Vilagrà, i d’Economia, Natàlia Mas Guix, s’han reunit aquest dimecres al matí amb els representants dels comuns, David Cid, Joan Carles Gallego, Marc Parés i Susana Segovia, al Palau de la Generalitat, tal com ha avançat l”Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts de Palau.

Aquesta és la primera presa de contacte oficial entre l’executiu i els comuns de cara als comptes de 2023, després que Junts sortís del Govern. Segons fonts de Palau, la reunió ha estat positiva, començant a les 13 hores i allargant-se fins a les 14:30 hores de la tarda.

Publicitat

Els de Jéssica Albiach han traslladat a Mas Guix i Vilagrà quatre eixos: el primer, un impost de solidaritat a les rendes de més de 175.000 euros. El segon, un escut social de mínim 1.000 MEUR per protegir la ciutadania de la inflació i la pobresa energètica. El tercer, una aposta per la sobirania energètica i la planificació ecològica per afrontar la crisi energètica i desplegar renovables a Catalunya. I el quart, i últim, una intervenció en habitatge que acabi amb els 32.000 pisos buits de fons voltor, i multiplicar l’habitatge social. A la trobada també s’ha fet seguiment del compliment de l’acord sobre els pressupostos del 2022, sobre el qual ECP considera que de moment és desigual entre departaments.

Vilagrà i Mas Guix es reuniran aquesta tarda amb Junts, també a Palau. I la setmana que ve es preveu que ho facin amb el PSC. A finals d’aquesta setmana l’executiu també s’havia de reunir amb la CUP, però els anticapitalistes han plantat el Govern en la reunió sobre pressupostos, i han criticat el president, Pere Aragonès, per anar “de la mà de la patronal i del PSOE”.

Et pot interessar  ERC demana concrecions al govern estatal en la conversió de la comissaria de Via Laietana en un "lloc de memòria"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut