Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Com s’articulen els Departaments del nou govern d’Aragonès?

|

- Publicitat -

Aragonès ha hagut d’articular un nou govern, però, qui en forma part? Avui dia ja ha nomenat set nous consellers, qui decidiran els seus càrrecs de confiança. Uns canvis que ha fet públic la mateixa Generalitat de Catalunya.

DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA

Publicitat

Al Departament de la Presidència fomentat per Laura Vilagrà, el director general d’Afers Religiosos serà Carles Armengol -qui ha estat director de l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona (ICESB)- i la directora general de Difusió el tindrà la periodista Eva Pomares -periodista redactora al diari El Punt Avui durant més de 20 anys-.

DEPARTAMENT D’ECONOMIA I HISENDA

El director general de Patrimoni serà Josep Maria Aguirre. Pel que fa a la resta, de moment no hi ha canvis. Fins ara, ha estat Delegat del Rector per a l’Administració Electrònica i la Transformació Digital a la UdG i coordinador del Màster en Gestió i Dret Local.

DEPARTAMENT D’ACCIÓ EXTERIOR I GOVERN OBERT
En el Departament pilotat per Mertixell Serret, el nou secretari d’Acció Exterior i Unió Europea serà Miquel Royo, especialista en relacions internacionals, anteriorment havia ocupat càrrecs al Departament. El director general de la Catalunya Exterior serà Rafel Caballeira, que fa 30 anys que treballa a la Generalitat i en concret els darrers 25 en l’àmbit de la Catalunya exterior i els processos migratoris. Yoya Alcoceba, especialista en l’àmbit de la cooperació internacional, serà directora general de Cooperació al Desenvolupament; qui ha dedicat tota la seva trajectòria professional a treballar en el sector de la cooperació internacional i el desenvolupament. Destaca la seva tasca en diversos països africans i del Pròxim Orient (Marroc, Tunísia, Rwanda, Camerun, Mauritània, Senegal, Moçambic, Líban, Palestina…) i amb diferents ONGs com Creu Roja Catalunya, Oxfam-. Finalment, la directora general de l’Acció Exterior serà la funcionària i especialista en relacions internacionals Anna Dotor; la seva trajectòria professional en l’àmbit de les relacions internacionals a l’administració pública.

DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ
Al Departament d’Educació liderat per Josep Gonzàlez Cambray; la nova directora de Serveis serà Blanca de Gispert; qui va ocupar el càrrec de subdirectora general de Gestió Econòmica del Departament de Justícia (2020-2021) i del Departament d’Educació (2021- 2022).

DEPARTAMENT D’INTERIOR

La nova directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya serà Marta Roca, la seva carrera professional l’ha desenvolupat com a funcionària de la Generalitat i ha ocupat diversos càrrecs relacionats amb l’àmbit de la seguretat. La directora general de Protecció Civil serà Marta Cassany qui també ha centrat la seva trajectòria professional dins de la Generalitat.

DEPARTAMENT DE TERRITORI
Tot i que encara no estan nomenats, els càrrecs de confiança de Juli Fernández, conseller de Territori, són Joan Masferrer i Sala, director general d’Estratègia Territorial; qui ha centrat la seva vida en la militància d’ERC ocupant així càrrecs tant polítics com tècnics. Marc Sanglas i Alcantarilla serà secretari de Mobilitat i Logística del Departament de Territori; qui des del juny de 2021 i fins a l’actualitat, era director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

DEPARTAMENT DE SALUT
Els càrrecs de confiança de Manel Balcells, conseller de Salut són Carme Bertral López, secretària d’Atenció Sanitària i Participació; qui ha exercit tota la seva vida com a metgesa i ha estat responsable de participació a la Direcció d’Atenció Primària del centre corporatiu de l’Institut Català de la Salut (ICS). Ramon Canal Comaposada serà director del Servei Català de la Salut (CatSalut); actualment és el director de l’Oficina Tècnica de la Comissió Interinstitucional Nou Clínic de l’Hospital Clínic de
Barcelona.

DEPARTAMENT DE CULTURA
El director del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) serà Joan Torrent; fins a dia d’avui era el director suplent.

DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA, DRETS I MEMÒRIA
La cap de gabinet serà Eloïsa Piñeiro, politòloga qui va formar part de l’executiva de Barcelona En Comú l’any 2015. Amand Calderó i Montfort, secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Iolanda M. Aguilar i Juncosa serà secretària per a l’Administració de Justícia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut