Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Collboni censura l’independentisme multant l’Assemblea Nacional Catalana per la manifestació de la Diada

L'ANC denuncia que l’Ajuntament de Barcelona pretén coartar el dret a reunió i manifestació del moviment independentista

|

- Publicitat -

El govern municipal del PSC ha sancionat amb una multa de 1.501 euros la principal entitat independentista catalana, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per haver organitzat la manifestació de la Diada de l’11 de setembre de 2023. Així ho ha denunciat la mateixa entitat a través d’una nota de premsa; a la vegada, exposa que amb aquesta sanció denuncia que ha pogut constatar la voluntat de Collboni de limitar un dels drets fonamentals.

L’ANC denuncia sense embuts l’intent de coaccionar-la amb una multa econòmica de la Guàrdia Urbana al·legant que no s’havien demanat les llicències per ocupar l’espai públic. Al comunicat, l’entitat recorda que “mai s’han demanat llicències per poder muntar l’escenari de la manifestació de la Diada“, i denuncia que s’ha “usat una formalitat per coaccionar l’independentisme i limitar el dret a manifestació“.

Publicitat

El dret fonamental de reunió no està sotmès a autorització prèvia. Així queda establert tant a la normativa com a la jurisprudència nacional i internacional. Com s’ha fet cada any, es va comunicar la manifestació i, durant els preparatius de la manifestació i l’acte de l’11-S, es van fer les reunions pertinents amb l’Ajuntament per parlar d’aspectes tècnics i per compartir tota la informació i els expedients sobre el funcionament de la mobilització i de l’acte. Ara, cinc mesos més tard, la Guàrdia Urbana ha incoat un expedient per un procediment sancionador a l’Assemblea que representa una greu limitació del dret a la manifestació” exposa l’ANC.

Amb tot, l’entitat independentista deixa clar que “no permetrà cap atac en aquest sentit, i que en cap cas demanarà permís per poder exercir un dret”, i comunica que ha demanat l’expedient i la suspensió del termini d’al·legacions per tal d’exercir el legítim dret a defensa, a la vegada que presentarà un recurs on correspongui. 

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'

Finalment, l’Assemblea recorda que no rep subvencions de cap mena, i apel·la a la ciutadania a continuar mobilitzada i a solidaritzar-se per fer front a l’atac fent-se soci de l’entitat o a través d’una aportació a https://assemblea.cat/fes-un-donatiu-2/.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut