Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Colau veu com a ”fets puntuals” els apunyalaments d’aquest estiu a Barcelona i defensa que és una ciutat segura

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha evitat parar de crisi de seguretat i ha qualificat de ”fets puntuals” els apunyalaments i homicidis que s’han donat a la ciutat aquest estiu. Ha destacat que no són fets ”connectats” i ha demanat no generalitzar. L’alcaldessa considera que Barcelona és una ”ciutat segura” però amb ”problemes de seguretat” entre els quals destaca l’augment, els darrers dos anys, dels furts i els robatoris. Per això, ha recordat que el govern municipal demanava fa un any més efectius policials, per revertir aquesta situació, així com aposta per un canvi en la resposta judicial que ”dissuadeixi” de seguir reincidit els ”lladres professionals”.

Publicitat

Colau ha fet aquestes declaracions a les festes de Gràcia, en la primera aparició pública després de les vacances d’estiu i ha respost a les crítiques de JxCat, que ha estat ”connectada en tot moment ” amb l’equip de govern municipal els darrers dies.

 

L’alcaldessa de Barcelona ha recalcat que la seguretat és un tema ”que ens preocupa i ocupa” i ha recordat fa temps que el govern municipal reclamava més agents per als carrers de Barcelona. Per Colau, l’onada d’apunyalaments, alguns homicidis, són motiu de preocupació però continua defensat que Barcelona és una ciutat ”segura”. Respecte les paraules del tinent d’alcalde, Albert Batlle, admetent una ”crisi de seguretat”, Colau no ha volgut fer-ne referència en no conèixer el contingut exacte, ha dit, però ha assegurat que coincideix amb el responsable de seguretat en defensar que Barcelona és una ciutat ”segura” amb alguns ”problemes específiques” que requereixen l’atenció de les institucions. Així, ha demanat treballar les diferents administracions conjuntament.

 

En aquest sentit, ha fet referència als furts i robatoris, que suposen el 90% dels delictes que es produeixen a la ciutat, i que han experimentat un repunt els darrers anys. Per Colau, caldria modificar el tractament judicial per endurir les penes i aposta per una fiscalia especial que tracti aquests assumptes. A més, ha assegurat continuar treballat amb el departament d’interior per reforçar la presència policial als carrers de la ciutat com a mesura de prevenció.

 

2 anys del 17-A

 

Colau ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat l’acte de record a les víctimes de l’atemptat terrorista del 17-A per a què aquestes siguin les úniques ”protagonistes” i ”fora de qualsevol polèmica”. Per això, no es preveuen parlaments en l’acte. Per Colau, cal que el col·lectiu sentit que la ciutat està al seu ”costat” i ”acompanyar en el dolor”. Ha demanat doncs, que tothom tingui un record per a les víctimes. Per Colau, el segon aniversari del 17-A ha de servir també perquè la ciutat es refermi en els valors de ”pau, amor i diversitat” que va demostrar fa dos anys.

 

Censura a Salvini

 

L’alcaldessa de Barcelona ha censurat també l’actitud del govern italià amb el vaixell d’Open Arms amb immigrants rescatats al Mediterrani. Colau ha dit que ”salvar vides” no és una opció sinó una ”obligació moral” i ha destacat que la feina d’Open Arms l’hauria d’estar fent la UE. HA qualificat ”d’intolerable” la situació que estan vivint els migrants a bord amb ansietat i amb condicions físiques ”al límit”. L’alcaldessa de Barcelona ha recordat que el dret marítim i internacional marca que s’ha d’obrir el port ”més proper” per acollir aquestes persones i reclama que la UE li exigeixi aquesta obertura per a persones que ”fugen de l’horror de Líbia”.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió