Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Colau va anar el dia de Reis a la Garrotxa per reunir-se amb la família malgrat la crida a evitar desplaçaments

|

- Publicitat -

En les últimes hores ha aixecat polseguera la presència d’Ada Colau a Sant Iscle de Colltort, que forma part del municipi de Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa. Ha començat a córrer a les xarxes que mentre Catalunya estava confinada l’alcaldessa de Barcelona va necessitar ajuda de veïns de Sant Iscle de Colltort per treure neu per tal que el seu servei de seguretat pogués arribar on ella passava el cap de setmana. Fins i tot es diu que es va intentar que ningú pogués fer-li fotos. El tuit s’ha fet viral a les xarxes i l’ha compartit, per exemple, el diputat de Junts, Francesc de Dalmases, recriminant-li els fets. En una resposta a aquest tuit la mateixa, Ada Colau, replica que “no vaig marxar de cap de setmana ni em vaig saltar el confinament. El meu nucli familiar estava en una casa rural de lloguer des de Sant Esteve i jo m’hi vaig reunir per Reis, per tant, d’acord amb normativa”.

Anem a pams. Faltaria confirmar si va ser el dia de Reis o algun més perquè si la va enganxar la nevada va ser més tard que el 6 de gener. Però la mateixa Colau reconeix que, com a mínim, el 6 de gener es va desplaçar a la Garrotxa per reunir-se amb el seu nucli familiar, cosa que caldria filar prim si era legal d’acord amb les restriccions vigents en aquells moments. Però el que és segur és que es tracta d’una irresponsabilitat en tota regla per part d’un càrrec públic, tenint en compte les constants crides de les autoritats a evitar els desplaçaments en plena tercera onada de la pandèmia. I podríem afegir-hi falta d’exemplaritat, ètica i sentit institucional. Un nou despropròsit que esquitxa encara més la imatge i la reputació en caiguda lliure de Colau. I és que una cosa és desplaçar-se per imperatius del càrrec i una altra fer-ho per lleure.

Publicitat
Et pot interessar  Colau retreu a Aragonès que la culpi del fracàs dels pressupostos

https://twitter.com/AdaColau/status/1350026346102222848

LaRepública.cat ha parlat amb el regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, Francesc Xavier Prat, que ha volgut deixar clar que en el cas de la treta de neu no es va fer cap actuació especial, simplement el que és habitual cada cop que neva per deixar els vials i camins transitables. Per això vol aclarir que no hi hagut cap tracte de favor a la família de Colau i recorda que els particulars poden contractar serveis privats per treure la neu de davant dels respectius habitatges. Creu que Colau no va cometre cap il·legalitat però reconeix que tant a ella com a la seva família se’ls veu sovint pel poble, on tenen una casa de lloguer des de fa força temps.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut