Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Colau respira tranquil·la: Arxiven la investigació per irregularitats en la concessió de subvencions

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 21 ha decidit arxivar la causa contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per irregularitats en la concessió de subvencions. L’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica va presentar una querella contra Colau acusant-la dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències i altres. El jutjat constata que de la declaració de l’alcaldessa, de la prova documental i del testimoni de la interventora de l’Ajuntament no es desprèn cap conducta que pugui incloure’s en cap dels preceptes penals apuntats per l’entitat querellant.

En la seva resolució, el jutjat recull que quan Colau va prendre possessió del càrrec va delegar part de les seves funcions, entre elles la concessió de subvencions, en les diferents estructures de les àrees i gerències, “no constant que donés instruccions o indicació alguna al respecte en aquesta matèria”.

Publicitat

També remarca que la interventora de l’Ajuntament, funcionària de carrera i que no depèn de cap partit, va testificar que “no va observar cap conducta més enllà de meres irregularitats però que mai transcendirien l’àmbit penal”. Finalment, el tribunal constata que dels expedients aportats a la causa, que són base de l’acusació, “en cap d’ells es detecta irregularitat alguna”, sent aprovats per majoria al ple de l’Ajuntament.

Per tot plegat, tenint en compte que Colau mai ha dictat cap resolució en aquest sentit, el tribunal conclou que no ha existit conducta il·lícita i arxiva la querella.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra
Publicitat

Opinió

Minut a Minut