Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Colau recull el guant de Maragall i avança un possible pacte per l’alcaldia de Barcelona

L’alcaldessa de la ciutat de Barcelona assegura que, si ERC aposta per “un projecte de ciutat”, pactarà amb Maragall, tal com porten insinuant aquests últims mesos des que l’exsocialista va […]

Marina Almansa
Marina Almansa 31/01/2019
Ada Colau, en una imatge d'arxiu

L’alcaldessa de la ciutat de Barcelona assegura que, si ERC aposta per “un projecte de ciutat”, pactarà amb Maragall, tal com porten insinuant aquests últims mesos des que l’exsocialista va agafar el relleu d’Alfred Bosch. Tot i això, Colau ha descartat que el “sí” d’ERC al projecte del tramvia evidencii el pacte post-electoral, tot i que li reconforta “el canvi d’actitud” del partit.

En una entrevista a Betevé, l’alcaldessa ha subratllat que “si es vol fer un programa de ciutat amb polítiques progressistes de canvi” es pot pactar amb ERC. “Maragall prioritzarà l’eix nacional o un acord d’esquerres?”, ha preguntat. En aquest sentit, ha rebutjat l’acord si els republicans s’acosten a la llista del pres polític Quim Forn. Amb el PSC també hi ha possibilitat, tot i que ha descartat fer coalició si la força socialista se’n va al bàndol “del 155”.