Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Colau rectifica i substituirà els horribles blocs de formigó pintats de groc que protegien les terrassses

Comença a provar prototips per decidir quin tria i diu que les subvencions als restauradors seran per als “qui més els necessiten”

Agències 03/06/2021
Un dels quatre prototips amb els que treballa l'Ajuntament de Barcelona per substituir els polèmics blocs de formigó groc.

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a provar quatre prototips de protecció de terrasses que substituiran els blocs de formigó pintats de groc que van instal·lar durant la pandèmia per ampliar-les, els anomenats New Jersey. Ho han explicat aquest dijous en una roda de premsa l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols.

Durant aquest mes de juny s’instal·laran 11 prototips que es repartiran per diferents barris de la ciutat per validar-ne el funcionament a l’espai públic i començar a construir i instal·lar els primers mobles definitius durant l’estiu. L’Ajuntament presentarà una línia de subvencions de dos milions d’euros per facilitar el finançament de les plataformes, que es podran demanar quan els prototips estiguin homologats i es puguin instal·lar de manera definitiva.

Tot i que no han concretat quin preu tindrà el prototip, Sanz ha explicat que la subvenció anirà en funció de la situació de cadascun dels restauradors perquè volen que aquests diners públics “vagin als qui més els necessiten”.