Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau rectifica i diu ara que els responsables dels actes vandàlics són “els delinqüents”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha parlat aquest dimecres sobre els aldarulls derivats dels botellots que van tenir lloc durant les Festes de la Mercè. Ho ha fet responent un prec del grup municipal de Junts per Catalunya, a qui ha recordat que es tracta d’una “situació complexa” que implica diverses administracions. “Els responsables dels actes vandàlics i pillatges són delinqüents”, ha reblat, “i la policia ja ha fet desenes de detencions”. Colau també ha demanat no culpabilitzar les festes i ha assenyalat que s’ha d’intervenir a partir d’una “mirada complexa”. “No és un fenomen nou ni exclusiu de Barcelona, ha estat passant a tot Catalunya”, ha subratllat.

El regidor del partit, Jordi Martí, ha carregat contra Colau, a qui ha recordat que és la “màxima responsable” de tot allò que passa a la ciutat, i li ha retret que no s’hagi “responsabilitzat” de res del que va passar els darrers dies. “Vol dir que no té res a veure el que ha fet el seu govern en els últims sis anys?”, ha afegit.

Publicitat

Colau ha acceptat el prec i ha subratllat que s’està treballant perquè no es repeteixin escenaris similars en un futur. L’alcaldessa també ha explicat que els incidents van ser “difícils de preveure”, i ha felicitat els cossos de seguretat dels Mossos i la Guàrdia Urbana per la bona feina que van fer. També al tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, qui va estar “pendent” en tot moment.

Preocupació pel consum d’òxid nitrós
D’altra banda, Batlle, ha admès que els preocupa el consum d’òxid nitrós per part de joves que han participat en aquests botellots. Així ho ha afirmat Batlle en resposta a un prec del PP sobre aquesta substància.

El regidor popular Josep Bou ha indicat que s’ha evidenciat que el consum d’aquest gas “convertit en droga” s’està popularitzant i ha demanat al govern municipal com preveu abordar-ho.

En resposta a Bou, Batlle ha explicat que l’òxid nitrós s’utilitza en àmbits com la restauració o la indústria farmacèutica i no està inclòs en cap llistat de substàncies prohibides i es pot adquirir de forma “fàcil” per Internet. “Ens preocupa molt perquè a banda dels canvis de comportament sembla que pot comportar efectes sobre la salut de les persones”, ha afegit.

Per ara, ha explicat el tinent d’alcaldia, des de la Guàrdia Urbana s’estudia una possible “orientació penal” de la venda i distribució de l’òxid nitrós per establir un marc de com actuar. Mentre no es defineixi el marc, quan es detecta s’intervé via administrativa com a venda ambulant sense autorització. A banda, es treballa amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona l’estratègia de prevenció i informació i alerta dels perills d’aquesta substància.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut